Trapphus och hissar

Tillbaka

Trapphusen

Många husbränder börjar i allmänna utrymmen, t ex i trapphus. Vi får därför och av andra skäl aldrig ställa soppåsar, barnvagnar, cyklar eller dylikt såsom bl.a. dörrmattor i trapphusen. Dessutom, i tillfälle av en brand kan denna typ av föremål utgöra ett livsfarligt hinder vid utrymning av fastigheten.

Till trapphusen räknas även gångar och kulvertar i huset.

Vi får inte heller glömma att föreningen betalar dyra pengar för renhållning av dessa utrymmen och att vi själva, som medlemmar faktiskt kan påverka dessa gemensamma utgifter genom att inte försvåra arbetet för de som kontrakterats att sköta renhållningen.

Hissarna

Alltför ofta händer det att golven i hissarna är nedsmutsade med olika typer av ”spill”, d v s inte bara smuts från skor. Det är lätt hänt att någon läcker ut, t ex från en matkasse men då måste vi också själva se till att göra rent efter oss. Även denna sak påverkar våra gemensamma utgifter för renhållning av fastighetens utrymmen.

Tänk på att visa hänsyn mot dina grannar så att du aldrig blockerar hissarna genom att med öppen hissdörr stå och prata med någon. Ska du transportera tunga saker i hissarna så försök planera det hela så att dina grannar inte behöver vänta på hissen medan du bär saker från/till lägenheten. Kort och gott, iakta samma hänsyn som du själv önskar få från dina grannar.

Tänk också på att visa hänsyn genom att alltid trycka ner hissen till BV, det spar mycket tid för dina grannar.

Ove Wiktor på 5 tr i nr 14 är ansvarig för hissen i port nr 14: ovewik@telia.com (tel: 070-513 16 80) och Stefan Timmerman på 3 tr i nr 16 för hissen i port 16: stefantimmerman@hotmail.com