Senaste nytt

Tillbaka

På denna sida publicerar vi löpande information om inträffade och kommande händelser inom föreningen. 

Många är ju medlemmar i föreningens Facebook-grupp och får oftast samma information i det forumet, men de som inte är med i Facebook-gruppen riskerar därmed gå miste om viktig information.

Visserligen försöker styrelsen också genom anslagna meddelanden i portar och hissar informera de som inte är medlemmar i Facebook-gruppen, men ibland hinns detta inte med vid akuta händelser.

Händelser

Städdag 2024-04-11

STÄDDAG LÖRDAGEN DEN 13 APRIL

 Vi städar mellan kl 10.00 – 13.00. Föreningen bjuder på korv, bröd och dryck samt kaffe och bulle.

Garaget kommer att städas så vänligen flytta ut bilarna kl 10-13.

Det kommer också att ges information om pågående och kommande aktiviteter i föreningen. Det är också ett bra tillfälle att ställa frågor till styrelsen.

Dem senaste gångerna har det varit så många medlemmar närvarande att vi har städat färdigt till lunch. Vi hoppas att lika många deltar i år också.

Inbrott 2024-04-11

Vi har haft inbrott där ett par män med kofot togs sig in i port 14 och fortsatte ner i källaren, där dem bröts sig in till snickarboden och därefter skruvade upp låset till kulverten och gick över till port 16 där dem bröt upp dörren till ett tomt förråd. En medlem hörde ljud och gick ut i trapphuset, störde inbrottet och ringde polisen som tog över. Tjuvarna stal inget denna gång men orsakade stora skador på bleck och lås.

Senare upptäckte vi att dem gjorde ett misslyckat inbrottsförsök i garaget också.

Låsen och blecken blir åtgärdade i veckan.

Det är viktigt att vi håller ögonen öppna och inte släpper in obehöriga samt att stänga dörrarna efter oss.

OVK 2024-03-24

Omkring den 15 april 2024 kommer en obligatorisk OVK-ventilationsbesiktning att genomföras. Då behöver man komma in i ALLA lägenheter. Närmare besked ges innan dess.

Byte av fläktar 2024-03-24

Den 25 mars börjar arbetet med att byta ut fläktarna i huset. Arbetet kommer att pågå dagtid från klockan 07.00 till 16.00 och under den tiden kommer ventilationen att vara avstängd.

Brandskydd 2024-03-34

Vi planerar genomgång av brandskyddet. Det inkluderar en planerad genomgång av alla brandvarnare med ersättning för nedtagna enheter vars batterier har tagit slut, samt underhåll av brandsläckare och rökluckor. Vi kommer även att planera för installationen av självlysande remsor i trapphusen för att öka synligheten vid eventuella nödsituationer.

Årsmötet 2023. 2022-05-21

Årsmöte kommer ske den 14 juni kl 19:00 

Årsredovisning för 2022 2022-05-21

Nu finns årsredovisningen för 2022 tillgänglig under  Föreningen -> Ekonomiska fakta

Ny webmaster 2022-12-21

Vår nye webmaster heter Claes Müllern-Aspegren och bor i nr 14. Vid önskemål och/eller synpunkter gällande föreningens hemsida når du enklast Claes via mejl: webmaster@ekensberg4.se

Stulen cykel 2022-11-19

VARNING: en olåst cykel stals nu på förmiddagen från cykelstället på gården.

Föreningens ekonomi 2022-11-15

Efter avslutat arbete under städdagen, lördagen den 12 november, gav styrelsens ordförande Stefan Timmerman en information om bland annat föreningens ekonomiska status.

Några har kanske funderat över föreningens ekonomi i anledning av de ganska omfattande reparationsarbeten son nyligen avslutats och lika mycket undrat om den vida omskrivna elkostnadsutvecklingen ska komma att påverka föreningens ekonomi i sådan omfattning att en avgiftshöjning måste bli aktuell.

Stefan kunde dock berätta att föreningens ekonomi för närvarande är stabil och god och att det på kort sikt inte planeras någon avgiftshöjning. I ett längre perspektiv och i tillfälle av oväntade förändringar på räntemarknaden, i prisutvecklingen för el eller andra berörda kostnadsslag, kan naturligtvis en viss justering av avgifterna inte uteslutas.

Pingisrummet öppnas igen 2022-11-15

I matkällarutrymmet i port 16 (KV1 mitt emot hissen) ryms också skyddsrummet för boende i port 16. I detta skyddsrum finns pingisbord för den intresserade. Här på hemsidan har vi skapat en ny informationssida för pingisrummet, v g se länken under kapitlet ”Utrymmen”.